Albert Heijn neemt vervuilde melk terug

ROTTERDAM, 19 MAART. Albert Heijn heeft gisteren duizenden pakken halfvolle melk uit zijn winkels in het zuiden van het land teruggehaald. Door een storing bij Campina/Melkunie in Eindhoven is een geringe hoeveelheid van de reinigingsmiddelen natronloog en stabilon in een partij halfvolle melk terechtgekomen.

De supermarktketen roept consumenten uit de provincies Limburg en Noord-Brabant, en de plaatsen Geldermalsen en Zaltbommel op om literpakken halfvolle melk met de houdbaarheidsdatum tot 23 maart terug te brengen naar de filialen waar de melk is gekocht. Zij krijgen hun geld terug.

De pakken halfvolle melk werden uit de winkel gehaald na klachten van consumenten over de visachtige lucht die uit de pakken kwam. Er kwamen ook berichten binnen over mensen die last hadden van een branderig gevoel na het drinken. Volgens Albert Heijn zijn er geen alarmerende klachten binnen gekomen en loopt niemand echt risico. De Keuringsdienst van Waren en Campina Melkunie stellen een onderzoek in naar de oorzaak van het produktieprobleem.

Campina/Melkunie moest vier maanden geleden circa 200 pakjes chocolade-schoolmelk terughalen die besmet waren met reinigingsvloeistof. Het zuivelbedrijf besloot hiertoe toen sommige leerlingen in de regio Eindhoven na het drinken van de chocolademelk maagkrampen kregen.