PASTA MET GEMARINEERDE VIS

Een hoofdgerecht voor 4 personen:

300 gram pasta

100 gram gekookte mosselen

50 gram gekookte Hollandse garnalen

250 gram zeewolffilet

10 groene olijven

2 tenen knoflook

100 gram gedroogde tomaten

1 takje rozemarijn

olijfolie

citroensap

zout, peper

Pocheer de zeewolf ongeveer 15 minuten in weinig water. Snijd de vis die niet te gaar mag zijn in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes, de olijven zonder pit in plakjes. Doe zeewolf, mosselen, garnalen, olijven, fijngehakte knoflook, tomaten en rozemarijn in een kom en strooi er zout en peper over. Giet er 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap op. Schep alles voorzichtig door elkaar en laat het mengsel enkele uren op een koele plaats staan. Verwijder de rozemarijn. Kook de pasta gaar in iets gezouten water waaraan het water waarin de zeewolf is gepocheerd wordt toegevoegd. Verwarm de vis met toebehoren op een niet te hoog vuur. Verdeel de gekookte en uitgelekte pasta over de borden en schep hier het vismengsel bovenop.

    • Anne Scheepmaker