Lufthansa dringt verlies flink terug

FRANKFURT, 18 MAART. De moedermaatschappij van de Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft een duidelijk kleiner verlies geboekt dan was verwacht.

De onderneming mikte op een halvering, maar het negatieve resultaat bleek uiteindelijk twee derde kleiner te zijn, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Lufthansa schijft de verbeterde resultaten toe aan de getroffen saneringsmaatregelen. In het afgelopen jaar noteerde Lufthansa AG een verlies voor belastingen van krap 50 miljoen mark na een verlies van 297 miljoen mark in het jaar ervoor. Het resultaat na belastingen kwam in 1993 op ongeveer 110 miljoen mark uit na een verlies van 373 miljoen mark in 1992, zo blijkt uit de voorlopige cijfers. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 5,4 procent meer vracht en 3,8 procent meer passagiers. De bezettingsgraad van de vliegtuigen ging met 4 procentpunten omhoog tot 69,2 procent. De omzet bleef nagenoeg gelijk op 15 miljard mark. De personeelssterkte werd vorig jaar met ongeveer vierduizend verminderd. Daarmee bespaarde Lufthansa 300 miljoen mark in het afgelopen jaar. De totale operationele kosten gingen met 500 miljoen mark omlaag. (Reuter, DPA)