F. Meysman topman van SaraLee/DE

ROTTERDAM, 18 MAART. Bij SaraLee/Douwe Egberts (voedingsmiddelen en produkten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging) slaat met de benoeming van een nieuwe bestuursvoorzitter de verjonging toe. Frank Meysman, de in Schaarbeek bij Brussel geboren nieuwe topman, wordt volgende week 42 jaar. Acht jaar heeft hij in diverse functies “alle takken van sport” bij SaraLee/DE beoefend.

Meysman volgt de in januari onverwachts om persoonlijke redenen afgetreden Cor Boonstra op. Hij studeerde economie in Brussel en behaalde aan de Universiteit van Gent een graad als Master of Business en staat in zijn omgeving bekend als een gedreven, noeste werker die weinig tijd overhoudt voor bijbaantjes of hobby's. De enige activiteit buiten SaraLee die van hem bekend is, is zijn lidmaatschap van het bestuur van het Belgisch Olympisch Comité, maar ook dat staat niet helemaal los van zijn dagelijks werk omdat SaraLee en van de hoofdsponsors is van de Olympics in Atlanta.

Meysmans gevoel voor humor en zijn makkelijke omgang met vakbonden, ondernemingsraden en zijn veelvuldige externe activiteiten worden alom geprezen. Die eigenschappen zouden hem beter in staat stellen dan voorganger Boonstra om in de zware functie van bestuursvoorzitter succes te boeken.

Na zijn studie werkte Meysman eerst voor Proctor and Gamble in België en Duitsland. In 1986 stapte hij over naar de Belgische divisie koffie en kruidenierswaren van SaraLee, werd vervolgens directeur van Douwe Egberts in België en werd in 1990 naar het hoofdkantoor in Utrecht gehaald, waar hij voorzitter van de divisie huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsprodukten werd. In 1992 volgde zijn benoeming als bestuurslid. Meysman maakte naam door de overneming van bedrijven in Hongarije en Tsjechië in zijn divisie, en van een deel van het concern Smithkline Beecham.