Doorbraak luchtvaart Duitsland-VS

BONN, 18 MAART. Duitsland en de Verenigde Staten hebben na moeizame onderhandelingen een doorbraak bereikt over een nieuwe luchtvaartovereenkomst, die voor vier jaar van kracht zal zijn in afwachting van een definitieve regeling.

Op grond van de overeenkomst kan op 1 mei de overeengekomen samenwerking tussen Lufthansa en United van start gaan. Topman Jürgen Weber van Lufthansa kondigde de eerste gezamenlijke vliegverbinding per 1 juni aan. Van belang in het overeengekomen akkoord is dat Duitse maatschappijen nu ook toestemming in het verkeer tussen de VS, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika met United of met maatschappijen in de landen van bestemming samen te werken. In ruil krijgen Amerikaanse maatschappijen beperkte rechten om in samenwerking met ondernemingen in Midden- en oosteuropese landen gezamenlijke vluchtnummers te gebruiken. (DPA)