Zeven nominaties VSB Poëzieprijs

AMSTERDAM, 17 MAART. De jury van de VSB Poëzieprijs heeft vanmorgen de namen bekend gemaakt van zeven dichtbundels die meedingen naar de prijs, waaraan een bedrag van 50.000 gulden verbonden is. Het zijn De Sporen van Hugo Claus, Atlantis van Lloyd Haft, Geduldig gereedschap van Rutger Kopland, er is geen elders waar het anders is van Gerrit Kouwenaar, De godganselijke nacht van Leo Vroman, Eenzang Twee van Elly de Waard en Op de hoogte van Icarus van Ad Zuiderent.

Aan de uitgekozen bundels zullen de komende weken drie avonden (op 20 en 27 mei en 3 juni) worden gewijd in het culturele centrum De Rode Hoed in Amsterdam, waar de genomineerde dichters en hun bundels aan het publiek worden voorgesteld. Op 7 juni wordt daar de winnaar aangewezen.

De VSB Poëzieprijs, die dit jaar voor het eerst wordt toegekend, is bestemd voor de beste Nederlandse dichtbundel uit het voorafgaande jaar. De prijs wordt gefinancierd door een fonds van de VSB Bank. In totaal waren dit jaar 69 bundels ingezonden. In de jury zitten Hugo Brems, Wiel Kusters, Huub Oosterhuis, Barber van de Pol en Agaath Witteman.