VOORKEUR GALERIES

CHRIS VAN GEEL De hernieuwde kennismaking met het beeldende werk van de dichter Chris van Geel bij Galerie Espace bewijst dat het niets van zijn charme verloren heeft. Behalve pentekeningen op briefkaartformaat van vogeltjes zijn er interieurs te zien - variaties op het thema tafel, stoelen en lampekap - en 'dikdoeners', ingelijste voorwerpjes. Sommige tekeningen tonen nog sporen van de brand die in 1972 Van Geels huis in het Noordhollandse Groet in de as legde. T/m 16 april. Keizersgracht 548, Amsterdam. Di t/m za 13-17.30u.

OCTAVIO BLASI Een heilige Mickey Mouse krijgt de laatste communie van een geestelijke met een doodskop terwijl een dollarteken het licht doet schijnen: de Argentijnse kunstenaar Octavio Blasi schildert deze vrolijke onderwerpen op zelfgemaakt papier waarvoor hij bananenbladeren en kartonnen dozen gebruikt. T/m 3 april. Galerie 20 x 2, Sonsbeekweg 40, Arnhem. Do t/m zo 12-17u.

KNEFFEL/VAN ERVEN 'Fruit in aquarel' en 'bloemen in tempera': het klinkt nogal tuttig en weinig baanbrekend, maar de Duitse Karin Keffel en Jacques van Erven hebben toch nieuwe inhoud weten te geven aan een uitgekauwd onderwerp. Kneffel aquarelleert in vele laagjes over elkaar heen. Bramen, appels en wilde aarbeien worden zo absoluut niet waterig maar vol en verdacht rijp van kleur. Ondanks de natuurgetrouwe weergave zijn de vruchten ook wezensvreemd. T/m 2 april. Galerie Wanda Reiff, Lauriergracht 94, Amsterdam. do t/m za 14-18u.

CAREL VISSER Een overzicht uit de afgelopen drie decennia van zo'n vijfentwintig sculpturen, collages en tekeningen geeft een goed beeld van Carel Vissers oeuvre. Hoe verscheiden zijn beelden door de jaren heen ook van uiterlijk zijn geweest, ze zijn altijd even simpel, helder en pretentieloos van geest. T/m 31 mrt. Tegenbosch, Putterstraat 48, Heusden aan de Maas. Wo t/m zo 14-17u.

TON ZWERVER In afwezigheid van de bewoners produceert Ton Zwerver met de dingen die hij in een woning of atelier aantreft 'huiskamersculpturen'. Het zijn beelden voor het moment, niet voor de eeuwigheid: als de foto is gemaakt, nemen de dingen weer hun gewone loop. De kleurenfoto's van Zwerver en een drietal figuren van staaldraad en stof zijn t/m 25 mrt te zien bij Galerie Tanya Rumpff, Spaarnwouderstraat 74, Haarlem. Do-vr 1318u, za-zo 13-17u.

EN VERDER: Prenten van Jan Vercruysse t/m 16 apr bij Galerie de Expeditie; nieuwe schilderijen van Reggy Gunn t/m 2 apr bij Galerie Onrust (Planciusstraat 9A); beelden en aquarellen van Arie Berkulin t/m 30 mrt bij Wetering Galerie in Amsterdam. In Den Haag: het Observatorium Total van Bob Lens t/m 2 apr bij Stroom hcbk (Toussaintkade 55); Uwe Poth, Cor van Dijk en Klaus Gärtner t/m 30 mrt bij Nouvelles Images. Bij Galerie RAM in Rotterdam t/m 29 mrt Gerard Verdijk en in de Kunstruimte Kampen t/m 27 mrt Carel Lanters.