Schreve na drie jaar weg bij Rabobank

AMSTERDAM, 17 MAART. Hoofdirectielid F.H. Schreve (52) stapt na drie jaar bij de Rabobank per 1 mei 1994 over naar de de raad van bestuur van Nijverdal-Ten Cate. Het is de bedoeling dat Schreve per 1 januari 1995 de zestigjarige bestuursvoorzitter G.A. Reudink opvolgt, die dan met pensioen gaat.

Schreve is sinds 1991 hoofddirectielid van Rabobank Nederland, verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van het centrale bankbedrijf (cb), dat het Nederlandse grootbedrijf bedient en het buitenlandbedrijf exploiteert. Dit onderdeel van de bank groeide sterk in de periode dat Schreve er de leiding over had. Onlangs trad Schreve af als directievoorzitter van het centrale bankbedrijf.

Op korte termijn zal de Rabobank geen opvolger aantrekken voor Schreve.

Nijverdal-Ten Cate is een textielbedrijf dat zich in toenemende mate richt op kunststoffen en rubber. Nijverdal verkocht de afgelopen jaren een aantal textieldochters. De groepsomzet van Nijverdal bedraagt circa 1 miljard gulden, waarvan ongeveer een kwart afkomstig is van de textielactiviteiten in Nederland.