John van Loen kan boete aanvechten

GOUDA, 17 MAART. De Vereniging van Contract Spelers (VVCS) raadt John van Loen aan de boete die Feyenoord hem heeft opgelegd aan te vechten. “Het bedrag staat niet in verhouding tot wat Van Loen verdient”, verklaarde VVCS-voorzitter Van Seggelen. “Dit is in strijd met de wet. Het arbeidsrecht is niet helemaal duidelijk, maar een boete die hoger is dan een dagloon, is principieel onjuist.” De leiding van de Rotterdamse club heeft de hoogte van de geldstraf niet openbaar gemaakt.

Feyenoord gaf Van Loen de boete wegens zijn rode kaart in de wedstrijd van zondag tegen FC Twente. De spits zou Prince Polley hebben geslagen. Van Loen zal die kaart tijdens een mondelinge behandeling van de strafzaak vandaag aanvechten. “Die boete maakt het winnen van zo'n zaak er ook niet gemakkelijker op”, meende Van Seggelen. “Feyenoord heeft de speler al schuldig verklaard, terwijl de tuchtcommissie er zich nog over moet buigen.”