Duitse kapitaalimport nam in 1993 sterk toe

FRANKFURT, 17 MAART. Van het totaal aan Duitse overheidsleningen bevond zich eind 1993 ongeveer 500 miljard mark in buitenlandse handen. Dat is bijna de helft. Buitenlandse investeerders hebben vorig jaar per saldo voor 200 miljard D-mark aan Duitse effecten gekocht. Dit is een verviervoudiging ten opzichte van 1992. Dit blijkt uit het jongste maandbericht van de Duitse centrale bank, de Bundesbank.

Niet bekend

Het brutobedrag aan effectenaankopen vanuit het buitenland steeg vorig jaar tot een record van 246 miljard mark. De buitenlandse aankopen van Duitse overheidsobligaties verdubbelden tot 165 miljard mark. Dat betekende dat ongeveer tweederde van de obligaties buiten Duitsland terecht kwam. De lopende rekening van de Duitse betalingsbalans - het saldo van externe transacties - bleef in 1993 met 36 miljard D-mark vrijwel gelijk aan het saldo van 1992. (Reuter, DPA)