Concertgebouw- orkest: tekort weg

AMSTERDAM, 17 MAART. Het Koninklijk Concertgebouworkest heeft een enkele jaren geleden ontstaan tekort van 2,5 miljoen gulden geheel weggewerkt door een aantal rigoureuze bezuinigingen en het verhogen van de eigen inkomsten, die nu de helft van het budget uitmaken. Volgens zakelijk directeur W. Wijnbergen, die dat gisteren bij de presentatie van het nieuwe seizoenprogramma bekendmaakte, zal het orkest na het afhaken van het in financiële problemen verkerende DAF, binnenkort weer een vierde hoofdsponsor hebben.

Verder is het Concertgebouworkest een actie begonnen onder vermogende particulieren om een kapitaal bijeen te brengen, waarvan de rente zal worden gebruikt ter verhoging van de artistieke kwaliteit van het orkest, zoals bij voorbeeld de aankoop van nieuwe instrumenten. De toegangsprijzen gaan in het komende seizoen drie tot vijf procent omhoog, losse kaarten zullen 57.50 gulden gaan kosten.