CDA (1)

Bij een inkomen van uitsluitend AOW is de koopkrachtachteruitgang bij het CDA 1.50 procent en bij de huidige coalitiepartner PvdA 0.75 procent per jaar (staatje NRC Handelsblad van 8 maart). Het zwaartepunt ligt echter elders: bij de middengroepinkomens. Bij een aanvullend pensioen van circa 30.000 gulden wordt de koopkrachtdaling bij de PvdA op 2.25 procent, VVD 1.25 procent, D66 2.75 procent per jaar geschat, bij het CDA is dit 1 procent.

De conclusie mag getrokken worden, dat, gezien de uitkomst van de gemiddelde koopkrachtdalingpercentages, dit voor het CDA nog niet eens zo slecht uitpakt. Bij de uit de wind blijvende coalitiepartner PvdA is de middengroeper veel slechter af. Door een niet al te beste presentatie is de heer Brinkman zowel kop van Jut als bliksemafleider geworden. Dit laatste speciaal ten aanzien van de middengroeper die wederom het gelag gaat betalen.

    • Ex-Lid Pvda
    • B. van der Waal