Grootste reisonderneming door fusie

PARIJS, 16 MAART. De reisorganisaties Wagonlit Travel en Carlson Travel Network gaan fuseren en vormen zo de grootste onderneming ter wereld in deze branche.

Dit hebben zij gisteren bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf, Carlson Wagonlit Travel, krijgt een jaaromzet van 10,8 miljard dollar (20,5 miljard gulden), 25.000 werknemers en 4300 reisbureaus in 125 landen. Tot nu toe was American Express de grootste. Carlson Wagonlit Travel moet het vooral hebben van zakenreizen. Wagonlit werd twee jaar geleden door het Franse hotelconcern Accor overgenomen van Franse en Belgische banken. Carlson Travel is onderdeel van de Amerikaanse onderneming Carlson Companies. De twee moederbedrijven krijgen elk een belang van 50 procent in de nieuwe onderneming, die de komende zomer van start zal gaan. De fusiepartners vullen elkaar goed aan. Carlson is sterk in Noord-Amerika en Wagonlit in Europa. (AFP)