Eigen Regio

Wie de recente gebeurtenissen nog eens rustig overdenkt kan moeilijk tot een andere conclusie komen. Terwijl de Baas in gedachten al in Europa zit, is zijn kroonprins hier druk bezig onze oude dag tot een zeer onaantrekkelijk vooruitzicht te maken. Terwijl God bezig is zich uit Nederland terug te trekken, berooft de anti-Christ de schaarse kerkgangers van hun damestasjes. Terwijl Timmer een land zoekt om zijn CD-spelers goedkoop in elkaar te steken, moet hier een klein clubje harde werkers een groeiend legioen uitkeringstrekkers op de been houden. Terwijl er hier elke maand verkiezingen zijn en de stemmachine de alternatieven niet meer aan kan, stemt de medeburger consequent op de verkeerde partij.

Het schijnt hier dus erg onaangenaam te worden en wie ogen in zijn hoofd heeft maakt dat hij wegkomt. Maar waarheen? De pont naar Engeland is uit de vaart en de hoge-snelheidslijn mag niet door de kassen van Bukman. Eenmaal in België aangekomen merkt de staatverlater dat zijn uitkering alleen met hoge kosten kan worden gegireerd. Een groot kunstenaar als Bill van Dijk wordt in het arrogante Amerika genegeerd en om de geestige grappen van Toon Hermans en Freek de Jonge willen ze ook al niet lachen. Rome had voor onze brave Braks geen emplooi. In Duitsland wordt met onze volksaard de draak gestoken en onze topondernemer Nederkoorn onder Duitse druk ontslagen.

Het is hard, maar de waarheid moet onder ogen worden gezien: voor Nederlanders is opvang in de eigen regio het enige wat er op zit.

    • Warna Oosterbaan