DESIGN SOEP

In het maartnummer van het Engelse maandblad Tatler schrijft Prue Leith dat ook zij in de verbouwingsval is getrapt. Vijfentwintig jaar geleden richtte ze haar restaurant zo neutraal mogelijk in in de hoop dat het interieur eeuwigheidswaarde zou hebben. De succesvolste restaurants van nu, Quaglino's in londen en Café Marly in het Paleis du Louvre in Parijs bijvoorbeeld, zijn echter van top tot teen ontworpen. De verwende medemens wil tegenwoordig echter meer dan lekker eten aan een eenvoudige tafel met vier stoelen. Dus gaf ook Leith toe aan het verlangen naar een, zo bleek uit de binnenstromende rekeningen, kostbaar 'design'. Een van haar blije klanten complimenteerde haar met haar goeie kok, het fantastische menu en de voortreffelijke keuken. Leith: “Het is dezelfde kok, dezelfde keuken en hetzelfde eten. Wat design al niet kan doen”. Een recept voor een design-soepje voor circa 6 personen.

MAGOR-LOFSOEP

1 liter kippebouillon

1 ui

2 stronken witlof

1 eetlepel bloem

100 gram magor

25 gram boter

cayennepeper

Fruit de fijngesnipperde ui in de boter zacht en glazig. Snijd intussen de lof in dunne reepjes. Roer de bloem door de ui en voeg beetje bij beetje en steeds roerend de bouillon toe. Roer de gesneden lof door de soep en laat alles enkele minuten zachtjes koken. Laat de magor, een kaas die is samengesteld uit laagjes room en blauwe kaas, in de soep smelten. Roer er nog wat cayennepeper door. De bouillon kan, voor een deel, ook zelfgemaakt worden door een dubbele kipfilet in bouillon van blokjes te laten trekken. Het gare vlees wordt dan in stukjes gesneden en aan de soep toegevoegd.

    • Anne Scheepmaker