Arafat en Rabin naar Moskou

MOSKOU, 16 MAART. Zowel PLO-leider Yasser Arafat als de Israelische premier Yitzkhak Rabin zal in april een bezoek brengen aan Moskou. Volgens een Russische mededeling komt Arafat 19 april en Rabin vijf dagen later.

Moskou onderhoudt tradidioneel warme relaties met de PLO. Rabins bezoek wordt het eerste van een Israelische leider sinds de Sovjet-Unie in 1991 de diplomatieke relaties met de joodse staat herstelde. De Russische minister van buitenaldsne zaken, Andrej Kozyrev, heeft zojuist een snelle rondreis door het Midden-Oosten gemaakt in een poging het als gevolg van het bloedbad in Hebron opgeschorte vredesoverleg weer op gang te brengen. De Russische diplomatie, die lange tijd in de schaduw van de Amerikanen opereerde, probeert sinds kort weer een eigen rol in het Midden-Oosten uit te kerven. Rabin is op het ogenblik in Washington, waar hij vandaag president Clinton ontmoet. (Reuter)