Stadionverbod voetbalsupporters

BREDA, 15 MAART. De politierechter heeft gisteren in Breda in een snelrechtzitting vier voetbalsupporters van Feyenoord en NAC veroordeeld tot een stadionverbod voor de rest van het seizoen.

Het verbod geldt ook voor wedstrijden van het Nederlands elftal. Behalve het stadionverbod kregen de vandalen voor afpersing van een kaartje, gooien met stenen en het aanrichten van vernielingen in het NAC-stadion boetes (van 350 tot 750 gulden) en voorwaardelijk of onvoorwaardelijke celstraffen opgelegd. Het viertal, drie fans van Feyenoord en één van NAC, was opgepakt bij de bekerwedstrijd NAC-Feyenoord vorige week woensdag. Het stadionverbod betekent dat zij zich bij alle voor hen verboden wedstrijden twee uur voor of na de wedstrijd niet in de buurt van de stadions mogen ophouden. In de rust van de wedstrijden moeten zij zich melden bij de politie in hun woonplaats.