Proteststaking in Spijkenisse tegen prestatiebeloning

SPIJKENISSE, 15 MAART. Ongeveer 150 gemeente-ambtenaren in Spijkenisse hebben vanmorgen het werk neergelegd uit protest tegen de prestatiebeloning die de gemeente wil invoeren. Het gemeentebestuur wil het huidige systeem van structurele loondifferentiatie, waarbij een ambtenaar naar verloop van tijd opschuift naar een hogere loonschaal, vervangen door een eenmalige beloning in de vorm van een bedrag of een cursus. “Onaanvaardbaar”, meent H. Velthoen van de ambtenarenbond Abvakabo. “Zo kom je niet structureel in een andere loonschaal. Bovendien tellen die prestatiebeloningen niet mee voor de opbouw van je pensioen.” Na een actiebijeenkomst van negen tot twaalf uur, in sociaal cultureel centrum De Stoep, hebben de ambtenaren hun werk hervat.