COQUILLE- CHAMPIGNONSPIESJES

Voor 2 personen als voorgerecht:

6 grote verse coquilles

6 of 12 (afhankelijk van het formaat van het spek) dunne plakken niet te zout ontbijtspek

8 middelgrote champignons de Paris, schoongeborsteld

het sap van 1/2 citroen

versgemalen peper

30 gram boter, gesmolten

Verwarm de grill voor op 230 graden celsius. Dop de coquilles en champignons in het citroensap en maal er wat peper over. Omwikkel de coquilles met het spek. Rijg om en om 4 champignons en 3 coquilles aan elke spies. Kwast alles in met de gesmolten boter. Leg de spiesjes op een bakplaat en schuif die onder de grill. Grilleer de spiesjes circa 4 tot 5 minuten aan elke kant tot het spek en de champignons goudbruin zijn. Leg één spies op elk bord en schep er wat kooknat over. Dien onmiddellijk op.

    • Kim Maclean