CDA stabiel

Het CDA lijkt electoraal nog niet veel te profiteren van de bijstelling van zijn AOW-plannen. In een peiling van het bureau NIPO die zondag werd gehouden, blijft het CDA op de 35 zetels staan die ze de twee weken daarvoor ook al had. Begin januari stond de partij nog op 39 zetels. Vrijdag presenteerde CDA-lijsttrekker Brinkman de aanpassing van de controversiële AOW-plannen.

De PvdA blijft onder de dertig zetels steken, en staat sinds de peiling van 6 maart op 28 zetels. De VVD groeit verder, van dertig naar 31 zetels. D66 staat nog steeds op 27 zetels.

GroenLinks dat nu zes zetels in de Tweede Kamer bezet, blijft met twaalf zetels hoog scoren. De groei van de kleine christelijke partijen blijkt ook structureel. Zij profiteren onder meer van de onvrede over het gebrek aan christelijke identiteit van het CDA. De SGP gaat van drie naar vijf zetels, het RPF van een naar drie en het GPV van twee naar drie. De Centrumdemocraten scoren er in de laatste peiling twee zetels bij. Zij komen daarmee op drie. De Socialistische Partij zou met drie zetels in de Tweede Kamer komen.