Breevast: dividend en 5 pct winstgroei

Het onroerend-beleggingsfonds Breevast, dat belegt in commercieel vastgoed in Nederland, de VS en Canada, heeft in 1993 de winst zien stijgen met 5 procent tot 7,56 miljoen gulden. Per aandeel boekte Breevast een netto resultaat van 1,11 gulden tegen 1,07 gulden in het voorgaande jaar.

De vastgoedportefeuille is toegenomen van 164 miljoen tot 191 miljoen gulden. Voor het eerst sinds jaren gaat het vastgoedfonds over tot een dividenduitkering. Voorgesteld wordt een keuzedividend van 25 cent per aandeel. Naar keuze van de aandeelhouder kan het dividend worden opgenomen in contanten dan wel in aandelen uit de agioreserve.

Breevast is door het ministerie van financiën aangeslagen voor een miljoenenvordering in verband met in 1983 verkochte bv's. Breevast heeft de vordering afgewezen. In de op 9 mei te houden aandeelhoudersvergadering zal hierover meer informatie worden verstrekt.