Winst voor liberale partij Colombia

BOGOTA, 14 MAART. De Colombiaanse liberale regeringspartij heeft de parlementsverkiezingen van gisteren gewonnen. De opkomst van omstreeks dertig procent was nog lager dan gebruikelijk in Colombia. Guerrillabewegingen hebben op verschillende plaatsen in het land getracht met geweld de verkiezingen te verstoren.

De Partido Liberal van president Cesar Gaviria zou na telling van eenvijfde van de stemmen kunnen rekenen op een resultaat van circa 47 procent. De conservatieve Partido Social Conservador zou op zeventien procent uitkomen. Grote verliezer was de voormalige guerrillabeweging M-19 die in 1990 de wapens neerlegde en als Democratische Alliantie M-19 meedeed aan de verkiezingen. ADM-19, dat in 1990 nog ruim een kwart van de stemmen haalde, kreeg nu niet meer dan drie procent.