Stafchef ontslagen na schandaal

LONDEN, 14 MAART. De Britse stafchef van defensie, Sir Peter Harding, heeft gisteren ontslag genomen nadat zijn buitenechtelijke verhouding met de Spaanse ex-vrouw van de voormalige Britse onderminister van defensie Sir Anthony Buck bekend is geworden. De Britse televisie vertoonde beelden van Harding die de 32-jarige vrouw kuste voor een hotel in Londen en The news of the world publiceerde gisteren intieme details over de verhouding. De Britse minister van defensie, Malcolm Rifkind die aanvankelijk zei “het volste vertrouwen” in de capaciteiten van Harding als stafchef te hebben, heeft het ontslag geaccepteerd.

Harding die getrouwd is en vier kinderen heeft, verklaarde dat ontslag indienen “het enige eervolle” was, dat hij kon doen. “Ik heb niet gehandeld zoals een stafchef van defensie betaamt”, aldus Harding. Het ontslag van Harding is een nieuwe klap voor premier Major die sinds de proclamatie van de Back to Basics campagne voor herstel van de traditionele familiewaarden schandaal na schandaal te verwerken heeft gekregen. Uit opiniepeilingen blijkt dat de steun voor Major met 25 procent is gedaald. (Reuter)