Nieuwe blessure Meijer

De gevierde Limburgse slagerszoon is een kwakkelende Brabander geworden. Vorig jaar scoorde Erik Meijer nog twintig keer voor MVV. Dit seizoen komt hij nauwelijks aan spelen toe bij zijn nieuwe club PSV. Gisteren mocht Meijer invallen tegen RKC, maar niet voor lang. Binnen een kwartier viel hij uit met een zware knieblessure. Hij scheurde zijn mediale banden en mag hopen dat de meniscus en de kruisbanden nog heel zijn. Woensdag moet een kijkoperatie daarover uitsluitsel geven.

Wat gebeurde er precies gisteren?

Het was een scrimmage. De bal valt voor m'n voeten, ik pak 'm op en draai met de rug naar het doel. Op dat moment krijg ik een tik van Marcel Valk, boven op het standbeen. Ik voelde meteen dat het geen normale pijn was. Ik lag in de kleedkamer en hoorde enorm gejuich. Ik denk: het zal toch niet weer gebeuren, dat we nog een goal tegenkrijgen. Toen bleek dat PSV tegen gescoord had.

Bij MVV was je nooit geblesseerd. Bij PSV ben je nu al twee keer voor langere tijd uit de roulatie. Komt dat door de extra druk waaronder je moet spelen?

Misschien wil je je toch bewijzen. Je wilt toch laten zien dat je het niveau aankunt. Je speelt minder bij een topclub. Dan ga je je toch een beetje forceren, dat merk je ook aan sommige andere spelers. Maar zo'n blessure kan natuurlijk iedereen overkomen.

Hoe is jouw verstandhouding met De Mos. Is de ruzie bijgelegd nadat hij jou openlijk de schuld gaf van de nederlaag tegen MVV?

Ik ben het nog steeds niet met zijn kritiek eens. Ik liet m'n man gaan omdat er nog drie andere spelers vrij stonden. Hij blijft bij z'n standpunt, ik bij het mijne. Denk je dat je aan spelen toekomt, zolang De Mos trainer is bij PSV?

Hij heeft Kieft en mij allebei uitgeprobeerd en heeft gekozen voor Kieft. Ik denk dat we ook heel goed samen in een elftal kunen spelen, maar de trainer vindt van niet. Ik moet het tegendeel bewijzen.

Vorig jaar ben je twee keer geselecteerd voor het Nederlands elftal. Droom je nog van Amerika?

Nee, zolang je bij je club nauwelijks speelt, mag je ook geen aanspraak maken op het Nederlands elftal. Ik moet me nu helemaal richten op het volgend seizoen.

    • Jaap Bloembergen