Intrum Justitia net niet eerste

PUNTA DEL ESTE, 14 MAART. De laatste zestig uur gaven New Zealand Endeavour en Intrum Justitia elkaar vrijwel niets toe in de Whitbread-zeilrace om de wereld.

In de adembenemende finale van de vierde etappe, bij Punta del Este in Uruguay, bleek het maxi-jacht een fractie sneller. Met een voorsprong van amper vijf minuten ging het Nieuwzeelandse team als eerste door de finish. Het was de derde overwinning op tijd voor de ploeg van schipper Dalton. In het algemeen klassement van de vier maxi-boten vergrootte New Zealand Endeavour de voorsprong op Merit Cup tot negentien uur. De Zwitserse formatie moest in de etappe van Auckland naar Punta vier uur op de winnaar toegeven. Intrum Justitia, dat bij de zestigvoeters de tweede zege boekte, klom van de vijfde naar de tweede plaats, veertien uur achter Tokio. (ANP/Reuter)