Winst Hoechst daalt met 42 pct

De winst voor belasting van het Duitse chemieconcern Hoechst is vorig jaar met 41,8 procent gekelderd tot 1,23 miljard mark (1,38 miljard gulden). Concurrent BASF rapporteerde eerder een winstdaling van 14,6 procent. Beide chemieconcerns stellen verdere verlaging van het dividend voor.

De teruggang bij Hoechst over geheel 1993 is nog iets groter dan de achteruitgang met 39,9 procent in de eerste negen maanden van het jaar. Het concern had vooral in West-Europa te maken met druk op de prijzen en een vraagvermindering. Doordat er in andere delen van de wereld een bescheiden toeneming van de afzet was, liet de totale omzet nog een minimale groei zien van 0,4 procent tot 46,05 miljard mark (51,6 miljard).

Bij de Duitse moedermaatschappij Hoechst AG daalde ook de omzet, en wel met 7,6 procent tot 14,38 miljard mark. De winst vóór belasting duikelde met 58,4 procent omlaag tot 391 miljoen mark.