Verdachten 'Epe' weer voor rechter

ZUTPHEN, 12 MAART. Zeven verdachten, van wie vier ook terechtstonden in de Eper zaak, moeten eind april voor de rechtbank in Zutphen verschijnen wegens incest, seksueel misbruik en mishandeling van drie kinderen uit Vaassen. Dat heeft persofficier van justitie mr. Van Rossem gisteren bevestigd.

De Zutphense rechtbank heeft voor deze zaak vier dagen uitgetrokken. De drie kinderen, twee zusjes en hun broer, zouden jarenlang zijn misbruikt door hun vader en moeder, vier buurmannen en de ex-echtgenoot van Yolanda van B. Zij was slachtoffer in de Eper zaak. Haar ex-echtgenoot heeft inmiddels een gevangenisstraf uitgezeten voor seksueel misbruik en verkrachting van zijn ex-vrouw en haar zus Eveline. Hij werd onlangs veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf wegens illegale abortus bij Yolanda.

Tegen deze laatste veroordeling is hij in hoger beroep gegaan bij het Gerechtshof in Arnhem. Ook in de andere vijf gevallen in de Eper zaak is inmiddels hoger beroep ingesteld bij het Arnhemse Hof. Het hoger beroep zal waarschijnlijk in de eerste week van juni dienen in Arnhem.

De vader van de kinderen waar deze nieuwe zaak om gaat is in de Eper zaak veroordeeld tot drie jaar cel. De twee broers, nu beiden verdacht, kregen elk twee jaar en tbs. Eén van die broers is verloofd geweest met een van de zusjes. Daags na de aanhoudingen in juni vorig jaar van enkele verdachten in de Eper zaak, deed zij als eerste aangifte van deze nieuwe zaak.