Uitzendkracht

Omzet en winst van Cap Volmac, 's lands grootste softwarehuis, staan al jaren onder druk.

Directievoorzitter Chris van Breugel weet dat deze week bij de presentatie van de jaarcijfers onder andere aan agressieve prijsconcurrentie van uitzendbureaus. Komt de goedkoopste Volmaccer voor ruim honderd gulden per uur werken, de uitzendautomatiseerders bestaan het een kwart goedkoper te offreren. Cap Volmac wil nu groei zoeken op terreinen “waar toegevoegde waarde wordt herkend”. De baas van Cap Volmac vindt namelijk dat een top-of-the-bill onderneming zo'n 20 tot 30 procent boven de gemiddelde marge mag zitten, maar de markt denkt daar klaarblijkelijk anders over. En de markt heeft meestal gelijk, zo leert de geschiedenis. Vertrok Joop van Oosterom niet zo'n twintig jaar geleden bij IBM, omdat deze dure automatiseerder in zijn arrogantie kansen op de software-markt liet liggen? Van Oosterom richtte een uitzendbureautje op dat snel veel schrijvers van computerprogrammatuur wist te detacheren. Hij noemde het Volmac en het maakte heel veel winst. (HW)