Sprinters superieur in Parijs-Nice

MARSEILLE, 12 MAART. De wanhoopspoging van Serge Baguet typeerde de gevoelens in het peloton. De 24-jarige Belgische wielrenner ondernam gisteren in de zesde etappe van Parijs - Nice een heldhaftige, maar tevens zinloze poging de suprematie van de sprinters uit de Italiaanse ploegen te ondermijnen. Een vroege ontsnapping, maximaal negentien minuten voorsprong, zonder resultaat.

Aan het slot van de zesde rit veroverde Mario Cipollini in Marseille zijn tweede overwinning. Lijnrecht tegenover de ingang van het stadion van Olympique was op de lange boulevard geen sprinter opgewassen tegen het geweld van de Italiaanse glamourboy.

Baguet bracht even leven in een ronde, die door het zonnige voorjaarsweer en het rustige tempo van het peloton steeds meer op een veredelde trainingskoers begint te lijken. In de bergrit op donderdag gaven de klimmers pas gas in de laatste vijf kilometer, voor het overige maken de sprinters de dienst uit. Dat scenario blijft waarschijnlijk tot morgenmiddag gehandhaafd, als het klassement na een korte ochtendetappe wordt opgemaakt in de afsluitende klimtijdrit naar Col d'Eze.