Opstand in het CDA; DE ONTTAKELING VAN HET MIDDEN

Nooit eerder is het zo druk geweest in de marmeren wandelgang achter de blauwe fauteuils van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. De christendemocratische afgevaardigden lopen schichtig in en uit, op de voet gevolgd door de pers. Zelfs camera's, die hier anders niet zijn toegelaten, registreerden tijdens het vragenuurtje op dinsdag de ontbindingsverschijnselen. Tot nu toe gold het CDA als het meest stabiele machtsblok in de Nederlandse politiek. Maar de rust in de coulissen is voorbij, verschuilen kan niet meer. De partij heeft vorige week zwaar verloren bij de gemeenteraadsverkiezingen, bejaarden, boeren en stedelijke bestuurders zijn in opstand en partijvoorzitter Wim van Velzen blies maandag de aftocht.

Stomheid

    • Frank Vermeulen
    • Derk-Jan Eppink