Foto

Foto: In de Whitbread-zeilrace passeerde de Intrum Justitia afgelopen zondag Kaap Hoorn. Inmiddels vaart de zestigvoeter, met aan boord de Nederlandse navigator Marcel van Triest, ter hoogte van de Argentijnse kustplaats Mar del Plata. De vloot is in de vierde etappe van Auckland op weg naar Punta del Este in Uruguay. Daar wordt de koploper New Zeeland Endeavour vannacht verwacht.

De Nieuwzeelandse maxi is de Intrum gepasseerd, maar vormt geen directe bedreiging voor de Intrum. Van Triest gisteren vanaf de Intrum: “Wij hebben de Endeavour in zicht, maar richten ons vooral op de boten in onze klasse. De Yamaha en de Tokio liggen ver achter ons.” In het tussenklassement na drie etappes heeft de Intrum 17 uur achterstand op de Yamaha.

“De sfeer aan boord is goed maar gespannen. Het is een etappe met veel parkeeropstoppingen. Sommige boten liggen opeens uren stil, terwijl andere in de buurt 12 knopen maken”, aldus Van Triest. Over drie weken vervolgen de zeilers hun race om de wereld. Fort Lauderdale in Florida is de laatste tussenstop, op weg naar het Engelse Southampton.