David Roëllprijs voor Wim T. Schippers

DEN HAAG, 12 MAART. De David Roëllprijs voor beeldende kunst is toegekend aan Wim T. Schippers. Aan de prijs, die is ingesteld door het Prins Bernhardfonds, is een bedrag van 100.000 gulden verbonden. Driekwart daarvan moet de winnaar besteden aan een artistiek project van zijn keuze.

Het fonds wil met de toekenning van de prijs aan Schippers vooral diens veelzijdigheid belonen. Schippers (1942) maakt niet alleen beeldende kunst, maar heeft ook veel performances gedaan en toneelvoorstellingen en televisieprogramma's gemaakt.

Hij nam deel aan internationale beeldententoonstelling. Werk van hem bevindt zich in de collecties van onder meer Museum Boymans-Van Beuningen in Rotterdam en het Stedelijk Museum in Amsterdam. Schippers richtte in 1988 een trouwzaal in het Amsterdamse stadhuis in.

In 1986 bracht hij de toneelvoorstelling Going to the dogs, dat werd gespeeld door zes Duitse herders. Schippers maakte een reeks radio- en tv-programma's, met name voor de VPRO. Hoepla, de Fred Haché- en Sjef van Oekelshows en We zijn weer thuis zijn daar voorbeelden van.