Richard nieuwe leider Parijs-Nice

VAUJANY, 11 MAART. Pascal Richard heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice gewonnen. De zwitser, die alleen aankwam in het skioord Vaujany, nam de leiderstrui over van de Italiaan Baldato. Rominger en Zulle werden respectievelijk derde en vierde. Favoriet Indurain verloor elf seconden op de Zwitsers. Eddy Boumans haakten af bijna een minuut.

In de tweede etappe van de Ronde van Murcia verloor Erik Breukink bijna zes minuten op zijn ploegmakker Herminio Diaz Zabala, die de rit van Cartagena naar Ceuti won. De nummer twee Melchor Mauri nam de leiderstrui over van de Brit Chris Boardman.

In de tweede etappe van de Tirreno Adriatico verloor Gert-Jan Theunisse meer dan vijf minuten op ritwinnaar en nieuwe leider Giorgio Furlan. De zieke Frans Maassen arriveerde op bijna veertien minuten na Furlan aan de finish.