Poezie prijsvraag

Er zijn allerlei manieren om een gedicht te maken. Je kunt gewoon gaan zitten en naar buiten staren en dan iets over een kabouter opschrijven, of over een fee of elf, (elf rijmt heel goed op zelf) - maar vaak wordt dat toch niet wat je zou hopen.

Zoveel feeën of elfen ken je meestal niet, dus wat moet je ze laten doen? Bovendien willen de meeste mensen dat een gedicht rijmt en rijmen is heel moeilijk. Soms gaat een gedicht een heel andere kant op dan je gewild had, alleen maar omdat het moet rijmen. Soms gaat een gedicht gewoon helemaal nergens meer over, alleen maar omdat het moet rijmen. Met rijm moet je dus oppassen. Op deze pagina staan allerlei tips voor het maken van gedichten, rijmende en niet rijmende, onbegrijpelijke en lawaaiige, gedichten om voor te lezen en gedichten die je moet zien. Maak zelf ook een gedicht, bij voorbeeld op een van deze manieren,

en stuur het voor 21 maart

naar de Kinderpagina,

Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam

Degene die het mooiste gedicht schrijft krijgt naar keuze een van de twee grote poëziebloemlezing voor kinderen die Bianca Stigter en Tine van Buul voor uitgeverij Querido maakten: Als je goed om je heen kijkt of Ik geef je niet voor een kaperschip.

    • Marjoleine de Vos