Kanaaltunnel pas in herfst voor publiek

PARIJS, 11 MAART. De Kanaaltunnel gaat waarschijnlijk pas in het najaar open voor het publiek. Er zijn nog uitvoerige technische proeven nodig voor een feilloze dienstverlening kan worden gegarandeerd. De plechtige opening door koningin Elizabeth en president Mitterrand gaat gewoon door op 6 mei. Vóór de zomer begint wel het vrachtvervoer door de tunnel.

Het jongste bericht is afkomstig van de regionale krant La Voix du Nord. Terwijl Eurotunnel in Parijs zich de laatste weken stil houdt, hebben werknemers van het bedrijf ter plekke zich tegenover de krant zeer sceptisch uitgelaten over de kans dat op korte termijn de volledige dienstregeling kan worden uitgevoerd.

Het bericht is het laatste in een geschiedenis zonder meevallers. Na alle financiële rampen en ruzies was het laatste probleem de late leverantie van de treinstellen en de noodzaak uitgebreide technische tests te doen met het zeker op drukke tijden nauw sluitende programma. Het verlies van inkomsten uit reizigersvervoer in de drukke zomermaanden betekent een nieuwe klap voor de aandeelhouders. Het aandeel Eurotunnel kelderde vanmorgen met 5 procent.