Hoge opkomst in Nedersaksen verwacht

HANNOVER, 11 MAART. In de regionale verkiezingen van 1990 in Nedersaksen kwam de SPD uit op 44,2 procent, onder leiding van Gerhard Schröder vormde zij een coalitie met de Groenen (5,5 procent). De CDU verloor ruim twee procent, zij zakte naar 42 en ging met de FDP (6 procent) in de oppositie. De rechtsradikalen kregen in 1990 1,7 procent, zij staan in de peilingen nu op 4, maar er wordt rekening mee gehouden dat nogal wat potentiële kiezers van de Republikaner hun voorkeur tegenover de enquêteurs hebben verzwegen.

Bij de Landdag-verkiezingen van overmorgen wordt een grote opkomst (circa 80 procent) verwacht, wat in het nadeel van extreem-rechts zou zijn. Als de SPD omstreeks 4 proent zou winnen en in de buurt van 48 procent uitkomt zou zij al van de absolute meerderheid verzekerd zijn.