VOORKEUR GALERIES

CAREL VISSER Een overzicht uit de afgelopen drie decennia van zo'n vijfentwintig sculpturen, collages en tekeningen geeft een goed beeld van Carel Vissers oeuvre. Hoe verscheiden zijn beelden door de jaren heen ook van uiterlijk zijn geweest, ze zijn altijd even simpel, helder en pretentieloos van geest. T/m 31 mrt. Tegenbosch, Putterstraat 48, Heusden aan de Maas. Wo t/m zo 14-17u.

OCTAVIO BLASI Een heilige Mickey Mouse krijgt de laatste communie van een geestelijke met een doodskop terwijl een dollarteken het licht doet schijnen: de Argentijnse kunstenaar Octavio Blasi schildert deze vrolijke onderwerpen op zelfgemaakt papier waarvoor hij bananenbladeren en kartonnen dozen gebruikt. Galerie 20 X 2. T/m 3 april. Sonsbeekweg 40, Arnhem. Do t/m zo 12-17u.

KNEFFEL/VAN ERVEN 'Fruit in aquarel' en 'bloemen in tempera': het klinkt nogal tuttig en weinig baanbrekend, maar de Duitse Karin Keffel en Jacques van Erven hebben toch nieuwe inhoud weten te geven aan een uitgekauwd onderwerp. Kneffel aquarelleert in vele laagjes over elkaar heen. Bramen, appels en wilde aarbeien worden zo absoluut niet waterig maar vol, en verdacht rijp van kleur. Ondanks de natuurgetrouwe weergave zijn de vruchten ook wezensvreemd. Galerie Wanda Reiff. T/m 2 april. Lauriergracht 94, Amsterdam. Do t/m za 14-18u.

ARTI Vier Arti-leden exposeren onder de titel 'Overspel in kleur' ieder met drie Pulchri-leden van hun keuze in Arti en vice versa. De Arti-leden Siert Dallinga, Moritz Ebinger, Christine Koenigs en Stella Veldkamp kozen oa en in deze volgorde voor Jan Snoek, Pat Andrea, Dick Stapel en Kees Andrea. De Pulchri-leden Nic Blans Jr, Frits van Geer, Sjef Henderickx en Hens de Jong kozen Titus Nolte, Henri Plaat, Reggy Gunn en Judith Ten Bosch. T/m 3 april in Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam. Di t/m zo 12-17u. Van 27 mrt t/m 17 april in Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag. Di t/m vr 11-17u, za en zo 13-17u (gesloten eerste paasdag).

EN VERDER Van Mulligen t/m 27 mrt in CBK Rotterdam; Carel Lanters t/m 27 maart in Kunstruimte Kampen in Kampen; Philip Mechanicus t/m 19 mrt bij A'pert in Amsterdam; Gerard Verdijk t/m 29 mrt bij RAM in Rotterdam; Bob Lens t/m 2 apr bij Stroom hcbk Den Haag (Toussaintkade 55); Uwe Poth, Cor van Dijk en Klaus G'artner t/m 30 mrt bij Nouvelles Images in Den Haag; Ragna Sigurdardottir en Astrid Staartjes t/m 20 mrt in De Gele Rijder in Arnhem.