Recessiejaar treft Glinderman zwaar

Landré & Glinderman, verkoper van lasers, robots, plaatbewerkings- en spuitgietmachines, had het in 1993 hard te verduren. Bij sommige produkten stortte de vraag compleet in, waardoor de handelsonderneming in het afgelopen boekjaar een verlies liet zien van 3,14 miljoen gulden (1992: winst 3,7 miljoen gulden). Voor het eerst sinds 1972 passeert de onderneming het dividend.

Van de zeven dochtermaatschappijen boekten alleen motorenleverancier Landré-Ruhaak en Werkmetaal (kunststof- en rubberverwerking) een positief resultaat. Het Nederlandse bedrijfsleven hield in 1993 de hand ferm op de knip. De investeringen daalden met 13 procent tot een niveau dat sinds 1985 niet zo laag is geweest. In de chemie- en metaalelektro-industrie gingen de bestedingen ruim 25 procent omlaag, in gereedschapswerktuigen bijna 30 procent terwijl de machinemarkt als geheel een omzetdaling beleefde van 60 procent.