Oud-topschaatser H. van der Duim komt toch in raad

ASSEN, 10 MAART. Oud-topschaatser Hilbert van der Duim neemt toch zitting in de gemeenteraad van Assen voor de lokale Politiek Logisch Oprechte Partij (PLOP).

Van der Duim was lijstduwer van PLOP, maar werd met 480 voorkeursstemmen rechtstreeks in de raad gekozen. PLOP haalde als nieuwe partij vijf zetels. Van der Duim liet direct na de uitslag weten te weinig tijd te hebben voor het raadslidmaatschap, omdat dit moeilijk te combineren zou zijn met zijn leraarschap. Volgens fractievoorzitter W. Homan van PLOP heeft de oud-wereldkampioen zich bedacht. “Hij werd veel gebeld en aangesproken door mensen die op hem gestemd hadden. Hij had het gevoel dat hij hen niet kon teleurstellen. Er is nu een regeling getroffen met de school waar hij les geeft.” Homan zegt “heel verheugd” te zijn dat Van der Duim op zijn besluit is teruggekomen. “Anders zouden we altijd gehoord hebben dat we kiezersbedrog hadden gepleegd.” PLOP is de tweede partij geworden in Assen, na de PvdA (8 zetels). Homan zegt dat zijn partij bereid is in het college zitting te nemen. “Misschien is Van der Duim wel een goede wethouder financiën. Hij is tenslotte leraar economie.”