Intrum Justitia bleef goed op koers

Intrum Justitia, het grootste incassobureau in Europa (gevestigd in Amsterdam en met aandelen genoteerd aan de Londense effectenbeurs), dat met een door haar gesponsord zeezeiljacht van dezelfde naam een aantal etappes heeft gewonnen in de Whitbread Round The World Race - een zeilwedstrijd rondom de wereld waarvan de op kop liggende deelnemers naar verwachting morgenochtend voor Southampton zullen finishen - is met het eindresultaat uit de eigen bedrijfsvoering eveneens redelijk goed op koers blijven liggen.

Ondanks de teruglopende economische bedrijvigheid in vele landen, mede als gevolg waarvan de omzet met 6 procent daalde tot 240 miljoen gulden, kon Intrum Justitia vorig jaar haar winst ruimschoots handhaven op 30,6 miljoen gulden. In verband met de aantrekkende economie in een aantal landen beoordeelt het bedrijf de toekomst positief.