Boymans en Kunsthal gaan samenweken

ROTTERDAM, 10 MAART. Het Rotterdamse museum Boymans-Van Beuningen en de Rotterdamse Kunsthal gaan vanaf voorjaar 1995 samenwerken, aldus dr. J.R. ter Molen, waarnemend directeur van Boymans. De Kunsthal kampte vorig jaar met financiële problemen en heeft van de gemeente uiteindelijk 750.000 gulden extra gekregen op voorwaarde dat met het museum zou worden samengewerkt. Gedurende negen maanden per jaar gaat Boymans nu voor werken uit de eigen collectie van een zaal in de Kunsthal gebruikmaken. De Commissie Kunstzaken van de Rotterdamse gemeenteraad bespreekt volgende week donderdag opnieuw de kwestie van een eventuele organisatorische samenvoeging van de musea, Boymans-Van Beuningen, het Maritiem Museum Prins Hendrik, Het Schielandshuis en het Volkenkundig Museum. De vier musea hebben zich ertegen uitgesproken.