Werkloosheid in Duitsland gaat na record verder omhoog

NEURENBERG, 9 MAART. Het aantal werklozen in Duitsland is ook de afgelopen maand weer toegenomen. Het arbeidsbureau in Neurenberg maakte gisteren bekend dat het aantal Duitsers zonder werk in februari is opgelopen tot 4,04 miljoen. In januari werden er 4,03 miljoen werklozen geteld. Het was toen voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog dat er in Duitsland meer dan vier miljoen mensen zonder werk zaten.

Directeur Jagoda van het arbeidsbureau verklaarde dat in het westen van het land de werkloosheid nog steeds door conjuncturele ontwikkelingen wordt opgejaagd. Bovendien is het positieve effect dat het aflopen van de winter op de werkgelegenheid heeft nog lang niet volop merkbaar.

Over de toeneming van de werkloosheid in het oosten van het land is Jagoda niet echt somber. In de voormalig DDR steeg het aantal mensen zonder werk met 7000 tot iets meer dan 1,3 miljoen. Het werkloosheidspercentage liep op van 17,0 tot 17,1. In het westen van Duitsland werden eind februari 2,74 miljoen mensen zonder werk geteld, 6000 meer dan in januari. Daarmee ging de werkloosheid van 8,8 naar 8,9 procent. (DPA, KRF)