Fraudegeval bij rijkswaterstaat

CAPELLE A/D IJSSEL, 9 MAART. Rijkswaterstaat wil vier ambtenaren van de Bouwdienst in Capelle a/d IJssel ontslaan wegens fraude.

Uit een extern accountantsonderzoek is gebleken dat zij op kosten van de zaak privé-klussen hebben laten uitvoeren. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van verkeer en waterstaat gisterren bekendgemaakt. Eén van de vier had de leiding over het regiokantoor, de drie anderen waren opzichter. De vier ambtenaren zijn geschorst, in afwachting van de afronding van de ontslagprocedure voor de ambtenarenrechter. Volgens het ministerie gaat het niet om een miljoenenfraude, maar zijn met de zaak wel aanzienlijke bedragen gemoeid. De betrokken leveranciers zijn inmiddels formeel geïnformeerd over het mogelijke gerechtelijk vooronderzoek door justitie.