Duitse rentetarief gaat een fractie omlaag

FRANKFURT/BRUSSEL, 9 MAART. De Bundesbank heeft voor de tweede maal dit jaar het belangrijkste geldmarkttarief, de beleningsrente, een fractie verlaagd tot 5,94 procent.

Met beleningen van de Bundesbank vullen de commerciële Duitse banken hun liquiditeiten aan. De vorige belening werd uitgeschreven op 5,97 procent. Het is pas de tweede maal dit jaar dat de belening tegen een variabel tarief werd uitgeschreven, waardoor een rentedaling mogelijk was. Kort na de bekendmaking van het Duitse repo-tarief, verlaagde de Nationale Bank van België het belangrijkste geldmarkttarief van 6,25 procent naar 6,15 procent. Op de financiële markten werd de lichte Duitse renteverlaging met teleurstelling ontvangen. Handelaren hadden gerekend op een daling tot 5,90 procent. De dollarkoers daalde na het bericht met een halve cent tot onder 1,92 gulden. (Reuter)