Computerfirma Peacock wijkt na inbraakgolf uit naar het buitenland

ROTTERDAM, 9 MAART. Na de vierde inbraak binnen drie maanden was de maat vol voor de directie van computerbedrijf Peacock uit Amersfoort. Peacock is begin deze week verhuisd naar Olen, vlak over de grens met België.

Het computerbedrijf werd vorige week voor de vijfde maal bestolen. Met een hoogwerker ramden de inbrekers de zijgevel van het magazijn en namen de opgeslagen voorraad computers en laserprinters mee. In totaal is bij Peacock voor ruim een ton gestolen. De Duitse concernleiding besloot hierop “zowel apparatuur als personeel in veiligheid te brengen”.

De 25 werknemers van Peacock werden maandag op non-actief gesteld. Twintig van hen worden in de Belgische vestiging aan het werk gezet. Voor de vijf anderen, die niet naar Olen willen verhuizen, wordt overwogen in Nederland een nieuw verkoopkantoor op te zetten. Peacock heeft gegarandeerd dat er geen ontslagen vallen.

Bij eerdere diefstallen braken de inbrekers door de voordeur. Na drie inbraken liet Peacock op advies van de beveiligingsmaatschappij “stalen gevangenistralies” rond de voorgevel aanbrengen. Toen zelfs dit niet bleek te helpen, raadde de beveiliging een permanente bewaking van het pand aan. De directie vond dit echter een te kostbare oplossing.

De Amersfoortse politie, die regelmatig in de omgeving surveilleerde, zegt dat industrieterrein De Hoef waar Peacock was gevestigd niet onveiliger is dan andere industrieterreinen in Amersfoort. Over de mogelijke daders van de inbraken wilde de politie nog niets zeggen.

Peacock is volgens de directie niet het enige bedrijf op De Hoef dat met veelvuldige inbraken te kampen heeft. Peacock zegt te weten van een technisch-adviesbureau waar regelmatig is ingebroken. Een meubelzaak waar onlangs 1.200 waterbedden werden gestolen zou ook overwegen te verhuizen. Het computerbedrijf zou een favoriet doelwit van gangsters zijn omdat er een grote voorraad computers en printers ligt opgeslagen.