CDA blijft dalen in peiling, winst extreem-rechts

DEN HAAG, 9 MAART. Het CDA kan een week na de gemeenteraadsverkiezingen nog maar rekenen op de steun van ongeveer 23 procent van de kiezers.

Omgerekend is dat goed voor 35 zetels in de Tweede Kamer. De uitkomst van bureau Inter/View betekent een verlies van 19 zetels. Een derde van de ondervraagden is benaderd vóór de uitslag van de raadsverkiezingen, tweederde erna. De PvdA moet wat prijsgeven op het lichte herstel bij de raadsverkiezingen en is nu goed voor 18,6 procent, ofwel 28 zetels. De VVD blijft groeien en schommelt deze week met 19,5 procent rond de 30 zetels. D66 staat bij Bureau/Interview nu op 18,0 procent. Dat zou de partij 28 zetels opleveren, 16 zetels meer dan nu. GroenLinks krijgt 11 zetels, een winst van 5. De groei van Centrumdemocraten en CP'86 zet door. In het onderzoek staan beide partijen op 7 zetels.