Arrestaties in Leeuwarder zaak vrouwenhandel

LEEUWARDEN, 9 MAART. In een bordeel heeft de politie van Leeuwarden gisteravond een 44-jarige man uit Harlingen en een 29-jarige Groninger aangehouden op verdenking van mensenhandel.

De Harlinger is de huurder van het bordeel, waar vorige maand 20 vrouwen tussen de 18 en 21 jaar en drie mannen werden gearresteerd. Zij verbleven illegaal in Nederland en zijn inmiddels teruggekeerd naar hun land van herkomst, Rusland. Een aantal van hen zou zijn verteld dat ze als serveerster aan de slag konden. De anderen zouden hebben geweten dat ze in de prostitutie zouden belanden. De gisteren aangehouden Groninger wordt ervan verdacht de vrouwen uit de voormalige Sovjet-Unie en Polen te hebben geronseld. Beide mannen zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In het bordeel zijn gisteren opnieuw vijf Poolse vrouwen aangehouden, waarvan drie legaal in Nederland verbleven. Twee minderjarige Poolsen zitten nog vast. Alle vrouwen worden in het kader van het onderzoek als getuigen gehoord.