Afgeschreven Verbeek redt Heerenveen

HEERENVEEN, 9 MAART. Voetballer Gertjan Verbeek is al vaak afgeschreven. Maar de verdediger leest zijn critici telkens weer de les. Gisteravond redde hij een punt voor Heerenveen dat voor de competitie met 2-2 gelijk speelde tegen FC Twente.

Drie minuten voor tijd stonden de Twenten nog met 2-1 voor. Tegen de verhouding in. Mede daarom had Verbeek zijn directe tegenstanders van het eerste uur, Polley en Bruggink, al lang in de steek gelaten. Hij wierp zich op als aanvalsleider van de Friezen. Echteld en Schaap profiteerden van zijn steun, waren dicht bij de gelijkmaker maar faalden. Toen ontfutselde Verbeek Kool de bal en legde twee minuten voor tijd het leer klaar voor Regtop. De linker spits maakte zijn tweede treffer en werd prompt uitgeroepen tot 'man van de wedstrijd'. Maar 12.500 Friezen en Verbeek wisten wel beter. FC Twente speelde slecht, maar kende één goede minuut: De 59ste, waarin Polley en Boerebach de 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong ombogen.

Boerebach kon het ruggesteuntje in de vorm van een treffer goed gebruiken. De verdediger is ook bij FC Twente op een zijspoor geraakt. Eerder kreeg hij bij PSV als libero geen kans en werd hij te duur voor Roda. Bij Burgos kreeg hij vervolgens heimwee. Trainer Baan liet Boerebach gisteren opnieuw op de bank beginnen. Toen Nijhof al vroeg in de wedstrijd zijn knie verdraaide, kreeg hij de kans. Hij viel goed in en had zijn ploeg bijna de zege bezorgd.