Lijken in huis Gloucester

GLOUCESTER, 7 MAART. De politie van de Engelse stad Gloucester heeft de lichamen van zes vrouwen ontdekt in en bij de woning van een 52-jarige aannemer. De man werd vorige week gearresteerd op verdenking van moord op drie jonge vrouwen, onder wie zijn eigen dochter. Volgens een Britse krant zou zich ook een Nederlands meisje onder de slachtoffers bevinden. Later werd gesuggereerd dat het om een vermist Duits meisje zou gaan.

De politie zet de naspeuringen voort in een andere woning en bij een opslagplaats van caravans in de buurt van de stad. Het onderzoek heeft er inmiddels toe geleid dat de politie dossiers over in de jaren zestig vermiste personen heeft heropend. Van de zes lichamen werden er drie gevonden onder de kelder van het huis, de stoffelijke resten van drie anderen werden in de tuin aangetroffen.

De macabere vondst leidde het afgelopen weekeinde tot een flinke oploop bij het huis. De vraag die de gemoederen bezighoudt is of er een nieuw record gebroken zal worden. De grootste moordenaar is tot dusver een man die tussen december 1978 en februari 1983 vijftien mensen om het leven bracht. De Yorkshire Ripper, die in 1981 werd gepakt, bracht dertien vrouwen om het leven. (AP)