Italie

AC Milan wordt vrijwel zeker opnieuw kampioen van Italië. De laatste hoop van Juventus op een sensationele ontknoping van de competitie ging zondag verloren. In Turijn bleek de titelhouder te sterk, 1-0. Sampdoria volgt op zes punten. De formatie uit Genua won vooral door de inbreng van Gullit. De Nederlandse international maakte tegen Torino niet alleen het enige doelpunt, hij was bovendien de beste man van het veld. Gullit, in onderhandeling met AC Milan over een transfer naar zijn oude club, scoorde dit seizoen al veertien keer in de competitie.

De laatste club die drie keer op rij kampioen van Italië werd, was Torino in de jaren veertig. AC Milan staat op het punt deze historische prestatie te evenaren. Na de zege bij Juventus kan er vrijwel niets meer misgaan voor de ploeg van trainer Capello.

Volgende week brengt Sampdoria een bezoek aan AC Milan. Voor Sampdoria wordt dat de laatste kans de spanning in de competitie vast te houden. Aan Gullit zal het niet liggen. Hij voerde zijn club met sterk spel langs Torino. Met een betere afwerkingen en een minder sterke Turijnse doelman Galli was de zege voor Sampdoria aanmerkelijk ruimer uitgevallen.